Despre noi


Despre noiDespre noi
Suntem o familie de ingineri horticoli, cu vechime și experiență în pomicultură şi horticultură, în general.  Producem puieți de pomi fructiferi, dar și fructe și legume pe terenurile părinților și bunicilor noștri, cu plăcere și cu dragoste pentru acestă profesie. Ne găsiți ușor în casa părintească de pe strada Principală, numărul 649, din comuna Apa, judeţul Satu Mare. Producem deopotrivă pentru amatori și profesioniști, pomi sănătoși, cu rădăcini puternice și cu coroana proiectată, crescuți cu grijă și pasiune, ce vor intra repede pe rod spre bucuria celor ce-i plantează, a copiilor și nepoților lor.
Suntem o pepinieră autorizată, aflată sub controlul I.T.C.C.S.M.S. și a U.F. Satu Mare și ne supunem tuturor regulilor de autorizare, certificare și control în conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare. Sănătatea puieților oferiți de noi este garantată !
Pentru amatori, încercăm să reînviem savoarea și gustul vechilor soiuri românești (și nu numai) şi să readucem în cultură pomi rezistenți la boli, dăunători, ger și secetă, adaptați solurilor și climei noastre. Am descoperit, prin livezile vechi, meri Parmen și Pătul, Şovari și Poinic, Rozmarin sau Popeşti, dar și prune bistrițene și ringlote, cireșe pietroase, moșmoane și gutui. Le înmulțim din dorința de a vă oferi pomi care pot produce pentru copii și nepoții noștri fructe sănătoase, gustoase și atrăgătoare, cu mai puține substanțe toxice. De asemenea, avem în sortiment soiuri consacrate ce nu pot lipsi din grădinile de pe lângă casele noastre: Jonathan, Golden Delicios și Florina la măr, Reine Claude D'Althan (Renclod) și Stanley la prun, Williams și Curé la păr, etc.
Veţi găsi întotdeauna la noi sfatul necesar pentru o alegere bună a sortimentului, pentru a avea fructe proaspete tot anul, dar și pentru o tehnică de plantare și o amplasare corectă. Vă vom pune la dispoziție și sfaturi pentru îngrijire – tăieri, tratamente și altele.
Pentru profesioniști și cei care doresc să investească în livezi comerciale, producem la comandă puieți din combinațiile soi-portaltoi cerute. Nu uitați că producerea unui puiet bine dezvoltat necesită cel puţin 2 ani ! Astăzi, putem produce 50-60.000 puieți anual, folosind materiale inițiale certificate, VT sau VF din pepiniere specializate din Germania, Olanda, Ungaria sau din rețeaua ICDP Pitești-Mărăcineni. Producem puieți „knipp”, cu 3-7 ramuri anticipate și intrare rapidă pe rod, graţie unei tehnologii sănătoase și bine studiate.