Glen Ample


Este unul dintre cele mai bune soiuri de zmeur creat în ultimii ani, fiind obținut la Institutul de Cercetare din Scoția - unul dintre cele mai renumite pe plan mondial. A fost obținut prin încrucișarea soiurilor ‘Glen Prose’s și ‘Meeker’. Datorită fructelor foarte mari și producție ridicată, acest soi a impus un nou standard în programele de ameliorare.


  • Categorie: Zmeur

Preț:lei5


CUMPĂRĂ ACUM!

Descriere

Planta are creștere viguroasă cu tulpini verticale fără spini pe suprafața scoarței, asigurând astfel o recoltare ușoară. Acest soi produce pe tulpini de 2 ani care spre toamnă se usucă și vor fi curățate de la bază. Lăstarii cresc la o înălțime de 1,5 sau chiar 2 m și drajonează destul de puternic asigurând o bună densitate a rândului. Necesită susținere pe spalieri pentru ca fructele să nu se scuture pe sol și să nu putrezească. Este un soi rezistent la boli în special la Phytophtora root (putregaiul rădăcinilor) și la afide.


Fructele sunt de mărime foarte mare între 5,5-6,5 g. sunt ferme, rezistente la manipulare și se recoltează ușor. Forma fructelor este conică spre sferică, gustul este dulce și foarte aromat, deși fructele sunt de regulă mari. Culoarea roșie-închisă cu aspect strălucitor al fructelor fac acest soi deosebit de atractiv în piață sau supermarket.


Este un soi cu maturare mijocie, recoltarea începe în jur de 10-15 Iulie și durează aproximativ 4-5 săptămâni. Producțiile sunt mari și constante. Pe o plantă se obțin în jur de 3,5-5 kg. fructe în funcție de tehnologia de cultură aplicată. La ha se pot obține în jur de 10 tone sau chiar mai mult la o tehnologie corectă aplicată.