Polana


Este un soi nou remontant obținut în Polonia in 1991 prin încrucișarea soiurilor Heritage X Zeva Herbsternte. Polana este probabil una dintre cele mai bune soiuri în ce priveşte aroma deosbită a fructului aproape de neîntrecut. Fructul de zmeură Polana este excelent atât datorită aromei dar și extrem de atractiv din punct de vedere al culorii, mărimii şi aspectului comercial.


  • Categorie: Zmeur

Preț:lei5


CUMPĂRĂ ACUM!

Descriere

Planta formează drajoni viguroși care susțin bine fructele, dar datorită fructificării abundente necesită susținere. Drajonii pot ajunge la înălțime de 1,8-2 m. Este un soi rezistent la boli mai ales la putregaiul fructelor si rădăcinii și se comportă bine pe majoritatea solurilor, cu excepția celor cu exces de umiditate și foarte argiloase. Datorită faptului că este un soi remontant, Polana va produce o recoltă continuă de fructe, care începe cu un val de fructe la mijlocul verii, şi apoi un al doilea val de fructificare care durează din luna August până la îngheţ. Este un soi cu capacitate de drajonare medie-mare, fiind de tip 'primocane' practicându-se an de an cositul drajonilor.


Fructele sunt de mărime medie-mare, sunt uniforme ca mărime până toamna târziu, sunt de culoare roșu aprins cu luciu deosebit. Au fermitate bună, rezistă bine la manipulare și transport, dar trebuie recoltate direct în caserole de 150-500 g. Se recoltează ușor și se desprind ușor de plantă, dar trebuie recoltată la timp pentru a nu se scutura. Fructele sunt dulci, având o aromă și un gust excepțional.

Este un soi timpuriu, coacerea având loc cu 2-3 săptămâni mai devreme decat 'Heritage'. Fructele se recoltează începând cu luna Iulie, până toamna târziu la venirea primelor brume. Producția este de 9-12 t la hectar sau chiar mai mult la o tehnologie avansată de cultură.