Polka


Soiul Polka este unul dintre cele mai valoroase de pe piață a fost creat de Dr. Jan Denek și este un soi nou care se extinde în plantații din ce în ce mai mult în Europa și în întreaga lume. A câștigat premiul I la două concursuri din Marea Britanie la expoziția națională de fructe fiind recunoscut ca cel mai bun fruct de zmeur.


  • Categorie: Zmeur

Preț:lei5


CUMPĂRĂ ACUM!

Descriere

Este un soi ”primocane” – produce fructe pe lăstari de un an de aceea are loc tăierea de la bază a tuturor drajonilor, toamna după ultima recoltare. Drajonii au o creștere rapidă și sunt de densitate medie. Are creștere viguroasă cu lăstari de lungime 1,5 – 1,8 m, cu tulpina rigidă, puternică, groasă dar au nevoie de susținere datorită încărcăturii mari de fructe. Pentru o producție ridicată are nevoie de soluri bogate, bine drenate cu expoziție însorită și apă suficientă mai ales în timpul înfloritului și producției de fructe, deoarece suportă destul de greu seceta. Este un soi cu rezistenţă ridicată la îngheţ şi destul de rezistent la boli.


Fructul este de dimensiuni deosebit de mari, de greutate medie de peste 6,6 grame. Are forma conică uşor alungită fiind de culoare roşu aprins cu luciu deosebit și aspect comercial foarte atrăgător. Are o aromă specială gust dulce excelent şi este folosit atât în stare proaspătă cât şi congelate sau preparate în diverse moduri. Este ferm rezistent la manipulare şi transport dacă este ambalat corespunzător.

Recoltarea începe la mijlocul lunii Iulie cu un vârf de producţie la mijlocul lunii August şi continuă să producă până în 

Octombrie-Noiembrie la venirea îngheţului. Are un randament deosebit de ridicat cu o producție mare pe plantă. Poate avea peste 2,5 kg pe plantă şi foarte ridicată pe unitatea de suprafaţă.